Nieuws November 2010

24-11

Panathinaikos - Barça 0-3

Barça heeft in Athene de groepswinst veilig gesteld. In een weinig enerverende wedstrijd wist Barça met 0-3 te winnen.

De aftrap deed even op zich wachten, vanwege een gat in het net van de Barça goal. Na het eerste fluitsignaal begon Barça meteen met rondpassen en Panathinaikos groef zich in. Desondanks was De eerste echte grote kans voor Cissé, maar een prachtige redding van Valdés voorkwam de 1-0. Een corner van FC Barcelona leek op niets uit te draaien, totdat Pedro de bal naar Alves wist te koppen. Alves gaf een mooie steekpass op Pedro en die schoot de bal op zijn beurt goed in de lange hoek: 0-1. Barça bleef het meeste balbezit houden (71%) en ging door met geduldig combineren. Tzorvas hield het doel van Panathinaikos almaar schoon, waardoor de ruststand 0-1 werd.

In de tweede helft ging het domineren van Barcelona door, waar Panathinaikos zich opnieuw in groef. De thuisploeg kwam er niet aan toe en na iets langer dan 15 minuten schoot Messi de 0-2 binnen. Een goede aanval via Iniesta eindigde bij Adriano, die Messi een niet te missen kans gaf.
Barça bleef domineren en dit leverde al gauw het derde doelpunt op. Na goed terug leggen van Iniesta, was het Pedro die de 0-3 binnen schoot en daarmee zijn tweede doelpunt van de avond maakte.
Het op het eerste oog rustig lijkende duel kreeg nog een vreemde wending. Allereerst was er een supporter die het veld betrad, waarna het duel een kleine twee minuten gestaakt werd omdat er vuurwerk werd afgestoken.
Na de korte onderbreking gebeurde er niet veel meer en Barça leek al in gedachten bij El Clásico. Doordat Roebin Kazan eerder op de avond had gewonnen van Kopenhagen, is Barça nu groepswinnaar van groep D. Panathinaikos is al zeker van de laatste plaats.

Opstelling FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué (72’: Abidal), Puyol, Adriano (76’: Maxwell); Mascherano, Xavi (71’: Keita), Iniesta; Pedro, Messi en Villa.