Nieuws Januari 2012

10-01

Platini: “Messi ook zonder wereldtitel fantastisch”

Volgens de voorzitter van de UEFA, Michel Platini, gaat de vergelijking van de huidige superster Lionel Messi met sterren uit het verleden niet op. Volgens hem is het onmogelijk om de beste voetballer aller tijden aan te wijzen.

Vroeger zeiden ze dat Alfredo Di Stéfano de beste ooit was, daarna zeiden ze dat ook van Pelé en Johan Cruijff. We moeten niet proberen Messi te vergelijken met vroeger. Hij is een fantastische speler, de beste van zijn generatie” Waren de woorden van de Fransman.

Platini erkent dat op de erelijst van Messi een grote prijs met Argentinië nog ontbreekt. “Kijk naar Maradona, iedereen weet wat hij deed in 1986. Veel minder mensen hebben het over zijn prestaties bij Napoli en FC Barcelona. Maar Messi blijft ook zonder wereldtitel fantastisch, net als Cruijff.”

De Nederlandse bondcoach, Bert van Marwijk had ook op snelle aanvaller van FC Barcelona gestemd. “Hij is voor mij de absolute nummer één. Messi doet dingen in situaties die geen enkele topspeler kan. Dat maakt hem net wat beter dan Xavi, Iniesta, Sneijder, Van Persie en Özil” zegt Van Marwijk in een interview tegen Voetbal International.

Volgens de aanvoerder van het Nederlands elftal en oud ploeggenoot van Messi, Mark van Bommel heeft Messi terecht gewonnen. “Als je echt de beste kiest over het afgelopen jaar, dan ga je voor Messi. Hij zal de prijs de komende zes jaar normaal gesproken ook winnen.” Waren de lovende woorden van de oud Barça-speler.