Nieuws November 2014

12-11

Prachtige documentaire Messi bij Amsterdams Documentaire Festival!

Cultregisseur Alex de la Iglesia heeft een schitterende documentaire gemaakt over Lionel Messi en jij kunt deze gaan kijken!

Messi wilde zelf niet gefilmd worden, dus wat deed De la Iglesia? Hij zette alle mensen die ooit iets met Leo Messi van doen gehad hebben in één restaurant en gaf ze een opdracht: eet, drink en praat over Lionel Messi. Zo vind je aan deze bijzondere tafel oude (voetbal)vrienden uit Messi’s geboortestad Rosario, oud-leraren en jeugdtrainers en natuurlijk teamgenoten van FC Barcelona. Tevens maakt Johan Cruijff zijn opwachting. Ook worden er sleutelmomenten uit de jeugd van Messi getoond, die zowel in scène gezet zijn en samensmelten met archiefmateriaal, dus echte beelden.

Een prachtige documentaire dus over de beste voetballer ter wereld. De Wereld Draait Door besteedde er al aandacht aan in de aflevering van maandag 10 november, met aan tafel Tom Egbers en Edwin Winkels, die beiden laaiend enthousiast zijn over de documentaire. Kijk deze aflevering HIER terug.

“Messi”, zoals de documentaire genoemd is, zal tevens vertoond worden tijdens het International Documentary Festival Amsterdam, het IDFA. Voor weinig geld kun je in Amsterdam deze documentaire gaan bekijken! Kijk voor meer informatie HIER!