Nieuws April 2021

26-04

PSG - Barça 1-1

FC Barcelona heeft op bezoek in Parijs bij PSG met 1-1 gelijk gespeeld in de heenwedstrijd van de halve finales van de Women's Champions League. De damestak van FC Barcelona kan nu in eigen huis proberen om zich voor de tweede keer te kwalificeren voor de finale van de Champions League. De return vindt plaats op 2 mei. 

Voor Barça was na een kwartier Hermoso de doelpuntenmaakster. Lieke Martens speelde in de basis als linksbuiten. Vrij snel na de openingstreffer scoorde Cook de gelijkmaker, waarna er niet meer gescoord werd in het onderlinge treffen. Barça heeft dus wel een uitgoal te pakken en dus een prima uitgangspositie voor de terugwedstrijd. PSG won indrukwekkend van Lyon in de kwartfinales, de club die 6 jaar op rij de prijs had gewonnen. 

De Barça-vrouwen draaien een fenomenaal seizoen. In de competitie is de score haast legendarisch - na 24 duels heeft Barça nog geen enkel punt verloren. Met 125 goals voor en 5 goals tegen zijn de Barça-dames ongekend machtig in eigen land, met een gemiddelde van meer dan 5 doelpunten per wedstrijd. De Champions League is echter de grote missende link, nadat Barça twee seizoenen geleden de finale met 4-0 van Lyon verloor. 

Foto: www.fcbarcelona.cat