Nieuws September 2023

27-09

Puntenverlies bij Mallorca

Een heet avondje in San Moix. Mallorca was er alles aan gelegen om FC Barcelona te verslaan. Het fanatisme van de spelers en de supporters leidde in de 8e minuut tot een treffer van Mallorca. Na een foute inspeelpass van Ter Stegen(overkomt hem zelden).1-0 door een doelpunt van Muriqi. Barça werd flink onder druk gezet door de eilandbewoners.

De 1e kans voor Barça was een open kans voor Ferran Torres in de 39e minuut. 2 minuten later gevolgd door een geplaatst schot van Raphinha: 1-1. Diezelfde Raphinha schoot 2 minuten later helaas de bal over het doel van Mallorca. In de 48e minuut (in de blessuretijd) een doelpunt voor Mallorca door Prats: 2-1. Dit was meteen de ruststand.

Meteen na de rust een kans voor Felix maar de keeper stond op de goede plaats. Barça speelde zeker niet hun beste spel. Veel balverlies, weinig druk naar voren. Een aantal spelers waren niet in vorm. Veel balbezit (70%), weinig kansen. Frenkie werd gemist. In de 55e minuut een schot van Felix op de paal. Barça had veel moeite met het fysieke spel van Mallorca.

Tijd voor nieuwe spelers: Lewandowski, Fermín, Yamal en Koundé. Vanaf dat moment ging het iets beter lopen. Meer balbezit en meer dreiging naar voren. En dan toch de 2-2: prima aanval, handig overstapje Lewandowski en een schuiver in de hoek van Fermín Lopez: 2-2 En waar het niet naar uitzag, gebeurde toch: 1 punt mee naar Barcelona. Hadden er natuurlijk 3 moeten zijn.

In de titelstrijd kun je dit soort puntverlies (tegen een laag geklasseerd team) niet veroorloven. Xavi moet de absentie van Frenkie snel opvangen. Met Romeu lukte dat niet.