Nieuws Maart 2020

23-03

Q&A met Ter Stegen

Barça doelman Marc-André ter Stegen had zondag een Q&A met zijn volgers op Twitter. De Duitser moedigde zijn volgers aan om hem vragen te stellen, ze konden deze een dag ervoor inzenden. Hij vertelde wat hij zoal doet, nu hij zoals zo velen door het coronavirus aan huis gekluisterd is." Ik heb nu echt de tijd om mijn vrouw en zoon Ben de volle aandacht te geven, een vader zijn geeft mij heel veel geluk." Hij verteld verder, "Ik train elke dag, Ik kook, wat ik heel graag doe en maak het huis schoon. Verder heb ik veel contact met familie, en ik maak graag koffie… Dit is een passie van mij geworden en iedere dag probeer ik om hierin beter te worden. Ik ben nog geen artiest, maar ik doe mijn best.”

Zijn favoriete film is 'In Search of Happiness,' zijn favoriete Duitse voetballer is doelman Oliver Kahn, en de meest lastige spits waar hij tegen heeft gespeeld is Aritz Aduriz. Over het leren van de Spaanse taal zegt Ter Stegen: “Ik had mezelf al voorbereid voordat ik in Spanje aankwam, en toen ik hier was, heb ik er alles aangedaan om mij de taal zo snel mogelijk machtig te maken, maar ik leer nog steeds bij."

Over zijn teamgenoten zegt hij: "We hebben veel lol en we lachen wat af!." Op de vraag wie er de beste zanger van het team is of was: “ Dat was zeker Kevin Prince Boateng!" Hij krijgt ook een vraag over de 6-1 tegen PSG: " Het was een fantastische avond, op zulke momenten denk je niet na, maar geniet je alleen.”

Marc heeft ook mooie woorden voor de supporters: "De steun die ik krijg van de supporters is geweldig, zowel van de Noord en Zuidkant van het doel. Ik voel me bevoorrecht om zo dichtbij de fans te kunnen spelen. Het geluid en het zingen van de fans aan de noordzijde raakt me iedere keer.”

Bij het afscheid heeft Marc nog een belangrijke boodschap voor zijn volgers: “ Ik hoop dat jullie in goede gezondheid zijn en dat het jullie goed gaat. Volg alsjeblieft de aanwijzingen van de autoriteiten en blijf thuis. Samen verslaan we het Covid- 19 virus."

Foto:www.fcbarcelona.com