Nieuws Maart 2013

03-03

Reacties na verlies in clásico

Er was na afloop van de vijfde clásico genoeg om over na te praten. Victor Valdés kreeg geel en rood na aanmerkingen op de leiding, vanwege het niet geven van een strafschop in blessuretijd. Jordi Alba liet zich ook niet onbetuigd, de verdediger stak zijn wijsvinger op naar de fans van Real Madrid.

"Ik gebruikte mijn wijsvinger om te laten zien dat Messi de beste is", zei Alba na afloop zijn gebaar. "Ik wilde alleen maar aangeven dat hij lof verdient. Op geen enkel moment had ik kwaad in de zin. Een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest. Maar we moeten dit achter ons laten en ons focussen op de wedstrijden tegen Deportivo la Coruña en AC Milan." De vleugelverdediger maakt zich geen zorgen over het winnen van de titel. "We hebben hier weliswaar geen punten gepakt, maar onze voorsprong op Atlético Madrid en Real Madrid is nog voldoende."

Gerard Piqué was teleurgesteld over de tweede nederlaag in één week tegen Real Madrid. "Als je naar het Bernabéu komt, moet je zeer superieur zijn aan Real om te winnen. We moeten veel meer geven. Er ontbreekt iets en we moeten het zo snel mogelijk oplossen. Het is niet het moment om onze speelstijl te bekritiseren, we hebben goede resultaten ermee geboekt." De verdediger kijkt met goede hoop naar de komende duels. "We zijn ervan overtuigd dat we Milan zullen elimineren, maar eerst zullen we van Deportivo moeten winnen."

Trainer Jordi Roura was uiteraard teleurgesteld over het verlies van Barça. "We kwamen met de intentie om onze voorsprong op Real Madrid uit te bouwen. Dat is helaas niet gelukt maar ik ben tevreden met de instelling van het team. Ze hebben gevochten tot het einde. Het is altijd lastig om hier te spelen. De ploeg heeft hard gewerkt en zijn kansen gehad, maar het was niet genoeg om vandaag punten te halen."

Valdés heeft vooralsnog geen reactie gegeven op zijn tirade tegenover scheidsrechter Perez Lasa. De verwachting is dat de doelman minimaal vier duels moet toekijken.

 Foto: www.fcbarcelona.com