Nieuws April 2010

10-04

Real Madrid-Barça 0-2

Barcelona heeft ook de tweede El Clasico van dit seizoen met winst weten af te sluiten. Guardiola begon opmerkelijk aan het duel met Dani Alves in de aanval. Iniesta was een van de afwezige op het middenveld. Op zijn positie was Keita terug te vinden. Er was goed te zien dat er veel druk op het duel lag. Beide ploegen konden niet de overhand nemen. Er werden ook maar weinig kansen gecreëerd aan beide zijde.

In de 33e minuut wist Messi toch de openingtreffer te maken. Met een sublieme pass van Xavi wist Messi zich vrij te spelen. De aanvaller nam met zijn borst de bal mee en kon beheerst de bal voorbij Casillas werken. De tweede helft begon hetzelfde al de eerste. Geen van beide teams wisten te domineren. Barcelona had wel meer balbezit. Guardiola verzette zijn elftal wel. Hierdoor stond Alves weer op zijn vertrouwde rechts achter positie. Puyol schoof naar links en Maxwell was links in de aanval te vinden. Barcelona wist al snel de 0-2 te maken. Wederom een pass van Xavi stuurde ditmaal Pedro de diepte in. De jongeling werkte beheerst de bal af in de verre hoek. De eerste echte kans voor Madrid kwam op de naam van Van der Vaart. De Nederlander stond alleen voor het doel maar Valdés wist de bal te keren. Aan Barça zijde kreeg Messi twee grote kansen om de voorsprong uit te breiden. Maar beide schoten werden gekeerd door Casillas. Barcelona kreeg steeds meer balbezit en Madrid wist het spel niet meer te maken. Alleen een kopbal van Benzema zorgde nog veel enig gevaar. Barcelona heeft uitstekende zaken gedaan in La Liga. De Blaugranas weten twee maal in het seizoen Madrid te verslaan en staan op 3 punten voorsprong. In Spanje wordt bij een gelijkstand niet gekeken naar het doelsaldo, maar naar het onderling resultaat. Bij een gelijke eindstand zal Barcelona dus aan het langste eind trekken.

Opstelling: Valdés Puyol, Milito (Márquez’81), Piqué, Maxwell (iniesta ’63) Alves, Busquets, Keita, Xavi, Messi en Pedro.