Nieuws November 2011

01-11

Record in zicht voor Víctor Valdés

Valdés kan vanavond tegen Viktoria Plzen de langst niet gepasseerde doelman van Barça aller tijden worden. Victor Valdés incasseerde al 787 minuten op rij geen enkel tegendoelpunt en kan zijn naam bijschrijven in de geschiedenisboeken van de Catalaanse club als hij het doel van Barça in de eerste 38 minuten schoon houdt tegen Viktoria.

Het huidige record is nog in handen van Miguel Reina, vader van de keeper van Liverpool Pepe Reina, die 824 minuten geen treffer hoefde te incasseren in het seizoen 1972/73.

Sinds het aantreden van Guardiola als coach heeft Barça maar 143 tegendoelpunten geïncasseerd, een gemiddelde van 0,71 per wedstrijd. Hierdoor heeft Víctor Valdés al drie jaar op rij de Zamora Trofee gewonnen, de prijs voor de minst gepasseerde keeper in de Primera División.

Overigens hebben de Tsjechen de hulp ingeroepen van de aartsbisschop van Praag om de spelers van Plzen te helpen Valdés te passeren. De club hoopt zo het zelfvertrouwen van de spelers van Viktoria Plzen te vergroten voor het duel in de Champions League met Barça. Aartsbisschop Dominik Duka kreeg van de Tsjechische ploeg een uitnodiging de wedstrijd bij te wonen. Maandagavond bezocht hij de spelers. Zijn woordvoerder liet weten dat Duka de spelers zou zegenen. “Hij is meer bijbelliefhebber dan sportliefhebber, maar van voetbal houdt hij ook”, aldus de woordvoerder.