Nieuws Maart 2012

19-03

Record voor zelfopgeleide spelers

De door FC Barcelona zelfopgeleide spelers, hebben met elkaar dit seizoen een nieuw record neergezet. Van de in totaal 145 doelpunten, werden er 111 doelpunten gemaakt door zelfopgeleide spelers. Hiermee werd het record uit het seizoen 2010/11 verbeterd, toen werden er in totaal 152 doelpunten gemaakt en werden er daarvan 110 doelpunten gemaakt door zelfopgeleide spelers.

Met zoveel doelpunten is het duidelijk dat de jeugdopleiding van FC Barcelona goed functioneert. Met de doelpunten van Xavi en Messi van zaterdagavond tegen Sevilla, werd het oude record verbeterd. Dit houdt tevens in dat meer dan twee derde van de doelpunten door de zelfopgeleide spelers is gemaakt.

Van alle zelfopgeleide spelers, is Messi het meest trefzeker. Hij wist dit seizoen al 51 goals te maken en is hiermee de topschutter in het team van Guardiola. Xavi wist dit seizoen ook al negen keer te scoren in de Primera División. Voor de middenvelder is dat een persoonlijk record. Met de Champions League en de Copa del Rey mee gerekend, wist hij zelfs al 12 keer het doel te vinden.