Nieuws Juli 2008

13-07

Ronaldinho meldt zich op maandag

Maandag start de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Behalve de EK- en Olympische Spelen deelnemers zullen alle spelers zich melden in Camp Nou. Ook Ronaldinho, door trainer Guardiola buiten de gewenste selectie gehouden, zal er zijn. Hij staat immers nog altijd onder contract van Barcelona. Ronnie is er deze week alles aan gelegen met medewerking van FC Barcelona tot een transfer te komen. Er zijn drie gegadigden; AC Milan, Manchester City en Los Angeles Galaxy.
Gaucho heeft het helemaal gehad bij Barça. De laatste klucht rond zijn gewenste deelname aan de Olympische Spelen en het daarop toegezegde verbod van Barça is het zoveelste akkefietje tussen de gevallen ster en de club in bestuurlijk zwaar weer.
Een transfer is voor beide partijen het beste.
De aanbiedingen verschillen echter in prijs, waardoor er wel goed gekeken moet worden wat de uiteindelijke bestemming voor de Braziliaan gaat worden.
Zo biedt Milan 15 miljoen (met een salaris voor Ronnie van 6,5 miljoen per jaar), Galaxy 20 miljoen (het is niet echt de voorkeur van Ronaldinho om in de Verenigde Staten te gaan spelen) en Manchester City welliefst 32 miljoen (met een salaris voor Ronnie van 250.000 euro per week).
Deze week nog hopen Barça en Ronaldinho de knoop door te hakken.