Nieuws Augustus 2009

06-08

Seattle Sounders - Barça 0-4

Barcelona overklaste Seattle van het begin tot het einde. Guardiola koos de eerste helft vooral voor de vaste waardes van vorig jaar zoals Alves, Puyol, Abidal, Xavi, Messi en Henry. Messi was de eerste helft de beste speler op het veld. Er kwam constant dreiging van de jonge Argentijn op de rechterflank. Messi was zeer actief en creëerde meteen al een aantal kansen voor de blaugranas. Op een enkel schot na had Pinto het gemakkelijk op het doel van Barça. In tegenstelling tot de aanval van Seattle combineerde de blaugranas er lustig op los. In de 20 minuut resulteerde dit in een prachtige goal van Messi. De nummer 10 ontving de bal van Xavi en wist op voortreffelijk wijze deze van 20 meter voorbij de doelman te werken. Messi blijft ook na zijn doelpunt de actiefste speler op het veld. Het tweede doelpunt viel uiteindelijk in de 40e minuut en was wederom van de voet van Messi. Weer was het Xavi die Messi de diepte in zag lopen. Na een prachtige pass nam Messi de bal mee op de borst om vervolgens deze door de benen van de doelman te schieten. Op een enkele kleine kans van Seattle was Barça superieur de eerste helft. De tweede helft stonden er bij Barça 11 nieuwe spelers op het veld waar onder andere de smaakmakers van het voorseizoen Pedro en Jeffren te zien waren. Hoewel het tempo de tweede helft lager lag dan de eerste bleven de blaugranas domineren. In de 74e minuut scoorde Barça dan ook de 3-0. Na weer een dieptepass, ditmaal van Pedro wist Jeffren de bal op zijn beurt op zijn borst te controleren. Op een iets verdere afstand dan Messi in de eerste helft wist de jonge speler de bal langs de keeper te schuiven. Ten slotte mocht Pedro voor de 4-0 tekenen. Nadat het schot van Maxwell door de keeper werd tegengehouden was Pedro attent en schoot de bal alsnog in het doel. Barcelona mag terug kijken een mooie attractieve wedstrijd waar vooral Messi zijn klasse toonde.