Nieuws Mei 2016

06-05

Seleção naar Copa América

Barça-spelers Rafael Alcântara en Dani Alves zijn door de bondscoach Dunga van Brazilië opgenomen in de selectie van 23 spelers voor de jubileumeditie van de Copa América. Het toernooi wordt gehouden ter ere van het 100-jarig bestaan van de CONMEBOL de voetbalbond van Zuid-Amerika, overeenkomstig de UEFA in Europa) in de Verenigde Staten van 3 t/m 26 juni 2016. Het zal de eerste Copa América zijn die buiten Zuid-Amerika plaatsvindt.

Land- en teamgenoot van het duo, Neymar Jr., blijft in Catalonië. Dat zijn de club en de Braziliaanse voetbalbond overeengekomen. Na een druk seizoen met FC Barcelona krijgt Neymar zo rust zodat de aanvaller later in de zomer zijn land kan vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Dani Alves is al jaren een vaste waarde bij de Goddelijke Kanaries, maar zijn collega Rafinha heeft minder ervaring. Rafael Alcântara keert met dit voetbaltoernooi terug in de selectie van Dunga. Vlak voordat hij zwaar geblesseerd raakte, had Rafinha net in september 2015 zijn debuut in het grote Braziliaanse team. De middenvelder kwam eerder zeer frequent uit voor de diverse jeugdteams van Brazilië.

Groep A van het toernooi bestaat uit Verenigde Staten, Colombia, Costa Rica en Paraguay. Brazilië is ingedeeld in groep B met Ecuador, Haïti en Peru. In Groep C strijden Mexico, Uruguay, Jamaica en Venezuela om een ticket voor de kwartfinales en de laatste groep D bestaat uit Argentinië, Chili, Panama en Bolivia. De nummers één en twee van de vier groepen kwalificeren zich voor de kwartfinales.

De volledige selectie:
Keepers: Alisson (Internacional), Diego Alves (Valencia) en Ederson (Benfica)

Verdedigers
: Alves, Fabinho (Monaco), Miranda (Internazionale), Gil (Shandong Luneng), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Rodrigo Caio (Sao Paulo), Filipe Luís (Atlético Madrid) en Douglas Santos (Atlético Mineiro)

Middenvelders
: Rafinha, Luiz Gustavo (Wolfsburg), Elias (Corinthians), Casemiro (Real Madrid), Renato Augusto (Beijing Gouan), Philippe Coutinho (Liverpool), Lucas Lima (Santos) en Willian (Chelsea)

Aanvallers
: Douglas Costa (Bayern München), Hulk (Zenit Sint-Petersburg), Gabriel (Santos) en Ricardo Oliveira (Santos).