Nieuws September 2012

30-09

Sevilla-Barça 2-3

FC Barcelona heeft zaterdagavond pas in de slotfase van een geweldige duel met Sevilla de ongeslagen status in La Liga weten te behouden. In een prachtige sfeer in Sanchez Pishuan wonnen de blaugranas uiteindelijk met 2-3 van de thuisploeg.

De Catalanen en Andalusiërs streden vanaf de eerste minuut voor elke meter. Het meeste balbezit was zoals altijd voor Barça, maar de thuisploeg maakte het Barcelona moeilijk. Messi kreeg een goede kans op de openingsgoal na een mooi aanval. Sevilla doelman Palop pakte de inzet van de Argentijn goed. Aan de andere kant was het echter wel raak. Song ging even in de fout waardoor Sevilla in de aanval kon. Piotr Trochowski kreeg de bal uiteindelijk wat gelukkig via een been van Mascherano. De Duister maakte alleen voor Valdés geen fout en schoof de bal binnen voor de 1-0. Messi kreeg al snel de gelegenheid de gelijkmaker de maken, maar zijn inzet werd geblokt door Maduro. Beide teams creëerde kansen maar het bleef bij de 1-0 voor de thuisploeg.

De tweede helft keek FC Barcelona al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Een pass van Busquets naar Messi werd onderschept waarna Negredo richting goal gestuurd werd. Hij bleef sterk op de been en maakte knap af met een stiftje over Valdés. Erg lang konden de Andalusiërs niet genieten van de 2-0 voorsprong. Een paar minuten later schoot Fàbregas de bal van buten de 16 knap binnen in de verre hoek. Het elftal van Vilanova ging vol in de aanval om de gelijkmaker te maken. Helemaal toen Sevilla met 10 kwam te staan werd het eenrichtingsverkeer. Na een halve kopstoot aan Fàbregas mocht Medel het veld met rood verlaten. Met invallers Tello, Thiago en Villa probeerde Barça een goal te forceren. Maar tot echte kans leek het niet te komen op een paar vrije trappen na. Toch maakte Fàbregas 1 minuut voor de officiële tijd de gelijkmaker. Messi wist de Catalaan goed te vinden die zijn tweede van de avond maakte. Met nog 5 extra tijd namen de blaugranas niet genoegen met een punt. Het was dan ook Villa in een knotsgekken eindfase die de volle 3 punten binnensleepte voor FC Barcelona na een een-tweetje met Messi. Alles wat blaugrana was werd helemaal gek in Sanchez Pishuan. FC Barcelona blijft dus zijn ongeslagen status behouden. Hiermee evenaren ze het clubrecord van 6 gewonnen openingsduels.

Opstelling Barça: Valdés, Alves (78' Villa), Mascherano, Song, Alba, Busquets (76' Thiago), Xavi, Fàbregas, Alexis (71' Tello), Pedro en Messi

Sevilla-Barça 2-3 Trochowski (26) Negredo (48) Fàbregas (53, 89) Villa (90)