Nieuws December 2013

08-12

Song: "Barça is het beste elftal ter wereld."

Barça TV kreeg afgelopen weekeinde Alex Song op bezoek voor een interview. De sterke middenvelder uit Kameroen hoopt dat zijn medespelers, net als Song zelf, nog altijd de honger naar succes blijven houden. “FC Barcelona heeft het beste elftal in de wereld en we zoeken steeds naar manieren om dat zo te houden, maar onze tegenstanders zijn meer gedreven en doen hun huiswerk steeds beter”, aldus de middenvelder. “We moeten laten zien dat we de beste willen blijven en iedere wedstrijd winnen”, vervolgde Song.

Hiermee reageerde de Afrikaanse middenvelder op de eerdere nederlagen tegen Ajax in de Champions League en Athletic Bilbao in de Primera División. “Bij Barça zijn we professioneel genoeg om ons over deze nederlagen heen te zetten. Hiervoor hebben wij als spelers kritisch naar onszelf gekeken en naar verbeterpunten gezocht. De overwinning op Cartagena hadden we daarom ook nodig als bevesiging dat we weer op de goede weg zijn.”

Dit is het tweede seizoen van Song bij de Blaugrana’s. Dat de middenvelder zich thuis voelt bij het Catalaanse team blijkt wel: “Barça is een warme familie, waarin ik met open armen werd ontvangen. Het is toch wennen, een andere taal en cultuur. Iedereen die hier nieuw komt, heeft toch tijd nodig om zich aan te passen.” Dat het Song goed afgaat, bevestigt hij zelf. “Ik voel me hier relaxed en gelukkig. Ondanks dat mijn Spaans nog niet heel goed is, begrijp ik de taal al wel en lukt het me aan te passen.” De Afrikaanse middenvelder krijgt veel hulp van zijn voormalige ploeggenoot bij Arsenal Cesc Fàbregas: “Hij helpt me al vanaf mijn eerste dag hier en ik heb veel aan hem. Cesc is als een broer voor me.”