Nieuws December 2009

21-12

Sp. Kazma-Barça 1-1

Barcelona heeft haar laatste duel in 2009 afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen het uit Koeweit afkomstige Kazma. 

De oefenwedstrijd, het toetje van de Arabische toer door de Verenigde Emiraten en Koeweit, leverde alleen een leuke recette op, want sportief viel er weinig te behalen.

Het enige positieve nieuws was de rentree van Gabi Milito, de Argentijn die ruim anderhalf jaar aan de revalidatie van een zware knieblessure werkte. Hij stond centraal achterin naast Chygrynskiy.

Met de jongelingen Bartra, Thiago, Dos Santos, Victor Vázquez, Jeffren en Bojan stond er een veredeld jeugdteam op het veld. Coach Guardiola had er zijn handen vol aan de blaugranas tot enig goed samenspel te krijgen. De batterijen konden na het succesvolle avontuur in Abu Dhabi blijkbaar niet zo snel weer opgeladen worden. Barça leek vlka voor tijd door een doelpunt van Maxwell een 1-0 overwinning te gaan behalen, maar Kazma bleek over veerkracht te beschikken en tekende in de blessuretijd, tot grote vreugde van de aanwezige mensen, de gelijkmaker aan.

Opst: Pinto; Bartra, Chygrynskiy, Milito (60. Romeu), Maxwell; Márquez, Thiago, Dos Santos, Víctor Vázquez (55. Fontàs), Jeffren (50. Touré Yaya), Bojan

Gerelateerd nieuws