Nieuws Juli 2023

31-07

Spaanse vrouwen geplaatst voor 1/8 finale

Japan en Spanje hadden zich in deze poule al geplaatst. Het winnen van de poule was nog de grootste uitdaging. Toch wel belangrijk gezien de komende tegenstander in de achtste finales. Dat zou dan Noorwegen of Zwitserland zijn.

De Japanse vrouwen gingen goed van start. Binnen 12 minuten een doelpunt van Miyazawa: 1-0. Het was duidelijk dat de Spaanse vrouwen een tandje minder hadden geschakeld. In de 29e minuut de 2-0 voor Japan door een doelpunt van Ueki: 2-0. De Japanse vrouwen gingen door: 3-0 in de 40e minuut door alweer een doelpunt van Miyazawa. Een blamage leek aanstaande.

De opdracht van de Spaanse coach was blijkbaar duidelijk: 2e worden in de poule, geen blessures oplopen. Olga Carmona werd vervangen door Hernández. In de 62e minuut werd Putellas vervangen door Redondo en Caldentey door Navarro. Het kwam het spel zeker niet ten goede.

De technische staf vond het prima zo. Wel veel balbezit, weinig kansen. Abelleira en Paralluelo werden gewisseld voor Zornoza en González. Het werd nog gekker: 4-0 door een doelpunt van Tanaka. Een blamage voor het Spaanse vrouwenvoetbal.

In de achtste finale zal het toch anders moeten. Tegenstander: Zwitserland. Zaterdag 5 augustus 7.00 uur. Een lastige tegenstander maar het moet te doen zijn om door te gaan naar de kwartfinales.

Opstelling: Rodríguez, Batlle, Paredes, Gálvez, Carmona(46”Hernández), Bonmatí, Abelleira (72”Zornoza), Putellas (62”Redondo), Paralluelo (82”González), Hermoso, Caldentey (62”Navarro)

Vetgedrukt: speelsters van FC Barcelona