Nieuws Augustus 2023

05-08

Spaanse vrouwen oppermachtig

Vanaf het 1e fluitsignaal zetten de Spaanse vrouwen druk op het doel van Zwitserland. Het 1e doelpunt viel dan ook snel: een schot van Bonmatí leverde de 0-1 op. En Spanje ging door. Zwitserland kwam niet onder de druk uit. Een eigen doelpunt van Codina zorgde voor de 1-1. Geen paniek! Ff een foutje.

Spanje pakte de draad weer op. In de 14e minuut een goede kopkans van Paredes. 3 minuten later was de voorsprong voor Spanje een feit: 1-2 door een kopbal van Redondo. Spanje bleef druk zetten op het doel van de Zwitserse vrouwen. O.a. door de gevaarlijke corners. Bij balverlies van Zwitserland nam Spanje de aanval over. Veel goede combinaties. Een geoliede machine; erg goed op elkaar ingespeeld.

Voor Zwitserland dreigde er een blamage. In de 28e minuut een hard schot van Teresa dat net over ging. Kenmerkend was dat de bal weer snel veroverd werd. Nog 2 doelpunten van Spanje voor de rust: 1-3 door Bonmatí die na een kapbeweging met links binnen schoot (minuut 46) en 1-4 door een doelpunt van Codina.

De tweede helft had schriftelijk afgedaan kunnen worden. Met dank aan de Zwitserse doelvrouw die nog menige kans van Spanje ongedaan maakte. Ze kon echter niet voorkomen dat Hermoso in de 70e minuut de 1-5 in het netje plaatste. En Zwitserland kon geen ruimte vinden voor een treffer van eigen makelij. Balbezit Spanje: 70%. Al met al Spanje de terechte winnaar en titelkandidaat nr.1

Opstelling: Coll, Batlle, Paredes, Codina, Hernández, Bonmatí (77”Guerrero), Abelleira (64”Pérez), Hermoso (77”Putellas), Paralluelo (84”del Castillo), González (64”Navarro), Redondo

Vetgedrukt: speelsters van FC Barcelona

Visca España!!

Volgende wedstrijd: vrijdag 11-8 03.00 uur tegen de winnaar van Nederland- Zuid-Afrika!!