Nieuws Augustus 2023

11-08

Spaanse vrouwen verslaan Oranje

Het is de Oranje leeuwinnen niet gelukt om Spanje te verslaan. Na 90 minuten en verlenging maakte Spanje de meeste aanspraak op het bereiken van de halve finale. Tegenstander van Spanje in deze halve finale (dinsdag 15-8 10.00 uur) is Zweden dat ternauwernood Japan versloeg.

In de eerste helft had Oranje veel moeite met het spel van Spanje. Op wonderbaarlijke wijze werd de 0-0 bij de rust behaald. Ook na rust bleef Spanje de bovenliggende partij. Nederland knokte voor wat het waard was. Helaas maakte van der Gragt een handsbal in de 16-meter. Penalty voor Spanje: benut door Caldentey, 1-0 in de 81e minuut.

Nog zo weinig tijd te gaan. Jonker wisselde een aantal verdedigers voor aanvallers. Alles of niets. Het werd alles door een geweldig schot in de linker benedenhoek van Spanje: 1-1 door Stephanie van der Gragt. In de verlenging nog een paar goede kansen voor Beerensteyn. Zo dicht bij en zo ver weg. Aan de andere kant was het wel raak (in minuut 111) door een schot van Paralluelo: 2-1 voor Spanje. Wat Nederland ook probeerde, het lukte niet om nog een treffer te produceren.

Na het laatste fluitsignaal: hele grote vreugde bij de Spaanse vrouwen en een enorme kater bij de Oranje leeuwinnen. Spanje was beter (ook gezien de statistieken) en de meiden van Oranje hebben hun hele energie in het toernooi gestopt. Doel was het bereiken van de kwartfinales en meer aansluiting bij de toplanden. Beide doelen zijn gehaald!!!. Andries Jonker kan tevreden zijn!!

Opstelling Spanje: Coll, Hernández (90”Olga), Hernandez, Codina (77”Ivana), Batlle, Bonmati (87”Paredes), Abelleira, Hermoso, Redondo (71” Paralluelo), González (100”Eva Maria), Caldentey(100”Putellas)

Opstelling Nederland: van Domselaar, Spitse (85”Snoeijs), van der Gragt (105”Casparij), Janssen, Groenen, Pelova, Brugts (89”Nouwen), Roord (61”Wilms), Egurrola (96”Dijkstra), Beerensteyn, Martens