Nieuws Juli 2023

21-07

Spaanse vrouwen winnen 1e duel

Vanaf het 1e fluitsignaal gingen de Spaanse vrouwen meteen op zoek naar een doelpunt. Doel was natuurlijk een grote score tegen het nietige Costa Rica. Het spel speelde zich af op de helft van de tegenstander. Veel druk, goede passes, strakke corners. Gevaar voor het doel.

In de 21e minuut was het raak: een eigen doelpunt van Costa Rica: 1-0. 2 minuten later gevolgd door de 2-0 door een doelpunt van Aitana Bonmatí (speelster van FC Barcelona). De Spaanse motor kwam goed op gang. 4 minuten later een doelpunt van Esther González: 3-0.

In de 34e minuut de kans op de 4-0. Jennifer Hermoso wist jammer genoeg de penalty niet te verzilveren. Extra tijd: 4 minuten. Ruststand: 3-0. Uitblinkster bij Costa Rica was de doelvrouw: Daniela Solera.

In de 2e helft werd er veel gewisseld wat het Spaanse spel niet ten goede kwam. De druk werd minder, het tempo werd lager en de kansen waren, in vergelijking met de 1e helft, een stuk minder. De doelvrouw van Costa Rica groeide in de wedstrijd.

De 29-jarige Alexia Putellas (hersteld van een zware knieblessure) viel 13 minuten voor tijd nog in. Volgens kenners behoort zij tot de besten ter wereld. In totaal maakten 5 speelsters van FC Barcelona hun opwachting.

Uiteindelijk lukte Spanje het niet om er nog een doelpunt bij te prikken. Ondanks het goede spel van Paralluelo. Eindstand: 3-0.

Programma:

Woensdag 26 juli 09.30 uur Spanje – Zambia in het Eden Park Auckland

Maandag 31 juli 9.00 uur Japan – Spanje in het Wellington Regional Stadium

Met 2 overwinningen op deze tegenstanders moet het mogelijk zijn om de achtste finales te behalen.

Succes!!

Opstelling Spanje: Rodríguez, Batlle (88”Hernández), Paredes, Andrés, Carmona, Bonmatí, Abelleira (77”Zornoza), Hermoso, del Castillo (63”Caldentey), González (63”Redondo), Paralluelo (77”Putellas),