Nieuws Juli 2010

29-07

Spanje onder 19 in finale

De spelers van Barça B Àlex Sánchez, Martín Montoya, Marc Bartra, Carles Planas, Oriol Romeu, Thiago Alcántara en Rubén Rochina spelen met het Spaanse nationale elftal onder 19 aanstaande vrijdag de EK-finale tegen het gastland Frankrijk.

Net als bij de wereldkampioen zit er aardig wat Catalaanse creativiteit bij het nationale elftal. Van de 24 doelpunten kwam een derde van Barça B spelers. Rubén Rochina scoorde vier doelpunten op belangrijke momenten zoals tegen Noorwegen en Italië. Nadat Ezequiel Calvente van Betis Sevilla in de wedstrijd tegen Italië al uitpakte met de 'Ezequinha', bewijzen zijn ploeggenoten dat ze ook wel raad weten met vrije trappen. Klik hier voor de beelden.

Het absolute hoogtepunt van de halve finale tegen Engeland was het doelpunt waarbij Thiago Alcántara de Engelse ploeg op het verkeerde been zette en Sergio Canales simpel kon afwerken.

Het Franse elftal is al eerder in 2008 met 4-0 verslagen door Spanje verslagen tijdens de finale van het toernooi onder 17. Dezelfde Barcelona spelers waren toen onderdeel van het team, alleen was Juan Santisteban de coach. De enige Barça speller die niet deelnam aan dat toernooi van Marc Bartra.