Nieuws November 2011

17-11

Spanje op de valreep naast Costa Rica

Spanje heeft zich enkele dagen na de nederlaag tegen Engeland (1-0) niet kunnen herstellen tegen Costa Rica. Waar een ruime zege verwacht werd, speelde de wereldkampioen door een doelpunt in blessuretijd met 2-2 gelijk.

Costa Rica startte uitstekend en kreeg al snel een goede kans via sterspeler Bryan Ruiz. In de 32e minuut was het ook daadwerkelijk raak. Na een blunder van Iker Casillas was het voor Brenes een koud kunstje om de score te openen. De keeper van Real Madrid probeerde Randall Brenes te passeren, maar vergat de bal mee te nemen. Nog voor rust kwam Costa Rica zelfs op 2-0. Joel Campbell kreeg alle ruimte om uit te halen en liet Casillas volstrekt kansloos. Spanje kreeg enkele enorme kansen op de gelijkmaker, maar Jesus Navas, Andrès Iniesta en Cesc Fàbregas faalden in de afronding. Toch kwam Spanje uiteindelijk nog terug. Zeven minuten voor tijd controleerde invaller David Silva een perfecte pass van Iniesta om vervolgens feilloos raak te schieten. In de eerste minuut van de blessuretijd werd het zelfs nog gelijk. David Villa scoorde op aangeven van Santi Cazorla.

Vicente del Bosque kijkt ondanks de matige resultaten positief terug op de interlandweek. “We hebben weer een stap voorwaarts gezet”, blijft Del Bosque opvallend optimistisch in gesprek met Marca. “Ik waardeer het enthousiasme en de veerkracht van mijn team. Costa Rica was bij vlagen beter dan wij, maar na rust hebben we de eerste helft grotendeels goed gemaakt. We moeten het positivisme binnen de groep niet verliezen.”