Nieuws Mei 2009

03-05

Spelers Barça massaal toegezongen

De spelers van FC Barcelona zijn direct na de galavoorstelling tegen Real Madrid weer teruggevlogen naar Barcelona. Bij aankomst op vliegveld 'El Prat' stonden er meer dan 5.000 (!!) culés de selectie op te wachten. Ook in het centrum van Barcelona werd uitgebreid feestgevierd. Bij de traditionele verzamelplaats Canaletas (aan het begin van de Ramblas) gingen duizenden supporters uit hun dak. Het "Campeones, campeones" was tot ver in de wijde omtrek te horen. Het "eo, eo, eo, esto es un chorreo" was een welkome nieuwkomer in het liedjesboek van de cule. Hierin wordt verwezen naar de bonte uitspraak van Calderon, de inmiddels ex voorzitter van Madrid, die eerder in het seizoen hooghartig over een chorreo (vrij vertaald een inmaakpartij door middel van een 'regen' van doelpunten) sprak voor de Champions League wedstrijd tussen Real Madrid en Liverpool, dat op een 0-1 debacle uitliep. 

Uit de toegezongen liederen bleek duidelijk dat de socios al een voorschot hebben genomen op de titel. In theorie kan die in de komende wedstrijd al binnengehaald worden maar dan moet Real Madrid wel punten lagen liggen in Mestalla.

Hoe dan ook, voor de trouwe fans kan dit elftal van Pep niet meer stuk. Een dergelijke overwinning op de gehate rivaal kan in de historische boeken bijgeschreven worden!