Nieuws December 2011

14-12

Stemmen op het UEFA all-star team 2011

Tot 5 januari 2012 krijgt iedereen de gelegenheid om het team van het jaar 2011 samen te stellen. De UEFA maakt op 18 januari 2012 bekend welke spelers verkozen zijn in het all-star team van het jaar. Op de website van de UEFA staan de 55 genomineerde spelers voor de 11 mogelijke posities. Namens FC Barcelona staan Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Abidal, Xavi, Iniesta en Messi op de shortlist en Josep Guardiola is een van de vijf genomineerde coaches. FC Barcelona, winnaar van de Champions League, levert met acht genomineerden de meeste spelers. In totaal zijn 22 clubs vertegenwoordigd met een speler of coach.

Vorig jaar stelden meer dan 5 miljoen voetbalfans hun elftal van het jaar samen. Het all-star team 2010 bestond uit: Iker Casillas, Maicon, Gerard Piqué, Carles Puyol, Ashley Cole, Cristiano Ronaldo, Xavi Hernández, Wesley Sneijder, Andrés Iniesta, Lionel Messi en David Villa.

Bij het samenstellen van het elftal van het jaar wordt tevens gevraagd de aanvoerder van het team aan te wijzen. De UEFA zal, namens de speler die het vaakst als aanvoerder is gekozen door de fans, een cheque van € 100.000 doneren aan het Internationale Rode Kruis. de UEFA werkt sinds 1997 samen met het Rode Kruis en het wordt de vijfde keer dat het een cheque ontvangt namens de aanvoerder. De eerste keer uit handen van Cristiano Ronaldo en daarna door Xavi, Messi en Carles Puyol.

Klik hier om te stemmen voor het team van 2011.