Nieuws Maart 2015

23-03

Suárez: “Ik wist dat ik ging scoren”

Na de overwinning van Barça op Real Madrid hebben verschillende spelers hun reactie gegeven. Zo beschreef Luis Suárez zijn treffer. De Uruguayaan scoorde in El Clásico in de 56e minuut de 2-1 voor de blaugrana’s. El Marcador vertelde voor de camera van Barça TV: “Dit doelpunt is de belangrijkste sinds mijn komst bij FC Barcelona, vooral omdat het tegen de lastigste tegenstander van allemaal is.” Suárez kan zich het moment nog goed voor de geest halen. “Ik weet nog dat Dani Alves heel even inhield om een pass te geven, waarna ik diep ging. Hij zag me gaan en na zijn mooie pass op maat, kreeg ik de bal met een beetje geluk goed onder controle”, verklaarde de spits, die vervolgde met: “In zo’n situatie ga ik altijd voor de tweede paal, dus ik keek niet eens naar Iker Casillas. Dan weet bijna zeker dat je gaat scoren. Gelukkig deed ik dat ook.” Suárez weet dat het kampioenschap nog niet binnen is: “Deze overwinning is heel belangrijk en zorgt voor het nodige zelfvertrouwen, maar we zijn er nog niet. We zullen nog hard moeten werken om kampioen te worden.”

Ook Javier Mascherano gaf een reactie na de winst op de Koninklijke. “Het was een knotsgek duel, vooral in de eerste helft. Na rust konden we na een paar wijzingen orde op zaken stellen”, vertelde de Argentijn. El Jefecito is voorzichtig over het vervolg van het seizoen: “We hebben nog een lange weg te gaan, vooral met ook de Champions League nog voor de boeg.”

Vervolgens kwam ook Ivan Rakitić voor de camera voor een reactie. “Deze overwinning is speciaal, vooral voor de fans. Wij genieten hier als spelers ook zeker van, maar we weten ook dat er nog veel te doen is. We hebben nog niets gewonnen”, aldus de Kroaat.

Tot slot gaf ook Claudio Bravo een reactie. De doelman vertelde: “De sfeer was fantastisch. Ik ben blij met de manier waarop we gespeeld hebben. Deze winst is belangrijk voor de competitie.” Ondanks de tegentreffer is Bravo blij met zijn spel. “Ik ben blij met mijn prestatie, maar daar ben ik de doelman voor.”

Video’s: www.fcbarcelona.cat