Nieuws Juni 2012

23-06

Tito Vilanova: een portret

Ex-coaches, ex-ploeggenoten en leerlingen van Tito Vilanova hebben onlangs de talenten van de nieuwe coach van FC Barcelona besproken. Over één ding zijn ze het allemaal eens: het nieuwe project van Tito wordt hoe dan ook een succes.
Ontspannen, geschoold, zorgvuldig, eigenzinnig, intelligent, verantwoordelijke en, meer dan wat dan ook, een echt gepassioneerde voetbalvolger. Dat is hoe een aantal mensen dat met Tito Vilanova heeft gewerkt de coach ziet, zoals zij vertelden in ‘Porta 104’, een programma op Barça TV.

Tito’s voormalige mentoren, Joan font (de eerste coach van Vilanova ooit), Jaume Creixell en Jaume Hugas, benadrukken zijn volgzame karakter en zijn vermogen tot leren. Voetballers die een kleedkamer met hem deelden, zoals Lluís Carreras, Pep Setvalls en Gerard Escoda, beschrijven hem als een “goede teamgenoot”, altijd toegewijd en als een leider. ‘Sepu’, die onder Tito speelde in Palafrugell, karakteriseert hem als een methodologische en veeleisende coach.

Allemaal moedigden ze Tito aan om vooral zichzelf te zijn, en ze zijn ervan overtuigd dat zijn tijd als coach van het eerste team een groot succes zal worden.