Nieuws Juli 2010

19-07

Training en medische tests

Deze week start Pep Guardiola de voorbereiding op het komende seizoen met de medische testen en de pre-season trainingen. De coach begint de trainingen zonder de WK internationals en hij heeft in totaal 28 spelers opgeroepen waarvan 17 spelers van Barça B.

Van het eerste elftal zijn dat: Pinto, Milito, Maxwell, Adriano , Keita, Jeffren, Ibrahimovic, Bojan, Henrique, Víctor Sánchez en Hleb. De laatste drie spelers zijn terug van een huurperiode bij Racing, Xerez en Stuttgart. De opgeroepen spelers van Barça B zijn: Oier, Miño, Masip, Dalmau, Sergi Gómez, Armando, Fontàs, Muniesa, Martí Riverola, Ilie, Víctor Vázquez, Sergi Roberto, Jonathan dos Santos, Edu Oriol, Benja, Jonathan Soriano en Nolito.

De voetballers van Barcelona ondergaan in de medical facilities diverse medische testen waaronder echocardiographs, electrocardiograms, strength and chiropody testing.

De echocardiographs worden gebruikt om de hartactiviteiten en functioneren van de hartkleppen te testen, terwijl de algehele prestatie van het hart wordt getest met een electrocardiogram. Bij de strength test wordt de overall fitness van de spellers gecontroleerd en hoe hun hart functioneert tijdens inspanning.

Naast de medische testen staat deze week dagelijks een ochtend en een avond trainingen op het programma. De spelers zullen iedere avond gezamenlijk dineren in het Ciutat Esportiva Joan Gamper. Guardiola en zijn staf hebben een intensief programma opgesteld om de spelers in goede conditie te krijgen voor de vriendschappelijk wedstrijd tegen Valerenga in Oslo op 29 juli.