Nieuws Maart 2009

15-03

UD Almeria – Barça 0-2

Barcelona heeft met niet al te veel inspanningen de drie punten bij Almería weten weg te pakken. Coach Guardiola had er voor gekozen om een aantal spelers rust te geven. Zo verschenen aan de aftrap Bojan en Keita in plaats van Eto’o en Henry. Hoewel Barça de overhand had in de wedstrijd, wist het in het begin niet echt te overtuigen. Almería, dat continue met acht man achter de bal stond te verdedigen, was totaal niet gevaarlijk. De eerste grote kans was dan ook voor Barça. Met een beetje geluk kreeg Keita de bal in de voet gespeeld, maar zijn schot werd door een fantastische redding van Diego Alves, de keeper van Almería, gepareerd. Daarna beef het een tijd lang vrij rustig. Pas op slag van rust hadden de blaugranas weer een aantal mogelijkheden. Vooral Piqué, die met een knappe kopbal op doelman Alves stoot.

In de tweede helft begon Barça goed met uitstekend positiespel. Almería werd bij vlagen helemaal weggetikt. De voorsprong kon niet uitblijven en kwam door de kleine Bojan tot stand. Na lang balbezit van de blaugranas liet wederom Messi zijn klasse zien. Na een solo vond de kleine Argentijn bij zijn afronding de paal. Bojan pakte de rebound goed op en schoof de bal resoluut in de korte hoek. Niet lang daarna mocht Bojan ook de 2-0 op zijn naam zetten. Na een fantastische combinatie met Alves werkte de jonge Catalaanse aanvaller met een beetje geluk de bal tegen het net. De twee goals waren meteen zijn eerste van dit seizoen in de competitie. Barça wist de wedstrijd daarna goed uit te spelen, het gaf geen kansen meer weg. Eto’o, die was ingevallen voor de matchwinner Bojan wist helaas niets meer te creëren. Barcelona kan weer terug kijken op een goede week. De voorsprong van 6 punten op concurrent Madrid is in tact gebleven.

Opst: Valdés, Sylvinho, Márquez, Piqué, Alves, Keita (80. Gudjohnson), Touré, Xavi, Iniesta (83. Hleb), Bojan (67. Eto’o), Messi