Nieuws Februari 2018

08-02

Valencia - Barça 0-2

FC Barcelona heeft zich voor het vijfde achtereenvolgende seizoen geplaatst voor de finale van de Copa del Rey. De Catalaanse grootmacht heeft het Spaanse bekertoernooi nu al drie keer op rij in de wacht gesleept, en er kan een kwartet voltooid worden als Barcelona in de finale op 21 april van Sevilla wint. Barça wist een plek in de finale te verzekeren door het terugduel tegen Valencia in het Estadio Mestalla met 0-2 te winnen. 

Barça had door een 1-0 overwinning in de heenwedstrijd een goede uitgangspositie om de finale te halen, maar wist dat het ''Los Che'' zeker niet kon onderschatten. Valencia staat op een hele goede derde plaats in de competitie, dus nam trainer Ernesto Valverde geen enkel risico en stelde hij de beste elf beschikbare namen op. In de beginfase waren er kleine kansjes over en weer. Bij Barcelona kon Suárez een buitenaardse steekbal van Iniesta niet goed controleren, terwijl Messi een vrije trap gekeerd zag worden. Valencia leek even aanspraak te maken op een goal, maar een grote kopkans eindigde op de lat. Hierdoor kon reservekeeper Jasper Cillessen opgelucht ademhalen. 

Lionel Messi dribbelde als vanouds over het veld. Het kostte Valencia veel moeite om De Vlo af te stoppen, en op een gegeven moment werd Messi zelfs in zijn geheel van zijn shirt ontdaan door vasthouden van Valencia-kant. Uiteindelijk viel in het tweede bedrijf de beslissing. Invaller Coutinho wist zijn eerste goal in Barça-dienst te maken, door een voorzet van Suárez diagonaal binnen te glijden. Hij was in de rust ingevallen voor de tegenvallende André Gomes. Valencia moest drie keer scoren, en probeerde met wat aanvallers de druk op te voeren. Cillessen moest eenmaal optreden, en deed dat dan ook fantastisch. Van dichtbij keerde hij een schietkans, en even later gooide Ivan Rakitic de wedstrijd in het slot door de 0-2 binnen te schuiven. Barça is door de zege bekerfinalist en kan zich nu gaan opmaken voor het competitieduel tegen Getafe.

Opstelling Barça: Cillessen; Alba, Umtiti, Piqué ('83 Mina), Sergi Roberto; Busquets, Rakitic, Iniesta ('65 Paulinho); André Gomes ('46 Coutinho), Suárez. Messi

Foto: www.fcbarcelona.cat