Nieuws Januari 2020

25-01

Valencia - Barça 2-0

FC Barcelona heeft op zaterdagmiddag op bezoek bij Valencia opnieuw op dure wijze punten laten liggen. De nieuwe hoofdtrainer Quique Setién moest zich voor het eerst gewonnen geven na twee zeges uit zijn eerste twee duels. Valencia was tweemaal trefzeker en hierdoor kan Real Madrid op zondag Barça passeren op de ranglijst en de Catalanen van de bovenste plek verstoten.

Barça kwam erg zwak voor de dag in Mestalla, waar voornamelijk defensief de ene na de andere fout zich opstapelde. Barcelona miste Riqui Puig, die ziek was, maar kende met Arthur - Frenkie - Busquets wel een middenveld om de vingers bij af te likken. Aan de hoge verwachtingen kon echter niet voldaan worden, want Barcelona tikte inspiratieloos rond op een laag tempo en zag Valencia tweemaal profiteren. In de eerste helft stopte Ter Stegen nog knap een door Piqué veroorzaakte strafschop en was hij ook tweemaal op fantastische wijze verantwoordelijk voor het voorkomen van de openingsgoal. 

In het tweede bedrijf ging het echter wel fout. Een schot werd van richting veranderd door Alba, waardoor Ter Stegen kansloos was en Valencia de leiding nam in eigen huis. Barça kon slechts weinig uithalen om het tij te keren, met Fati die nog wel het een en ander probeerde maar eigenhandig niet het verschil wist te maken. Maxi Gomez maakte ruim tien minuten voor tijd een einde aan de Catalaanse illusies door geheel vrijstaand de 2-0 binnen te schuiven. Barça moet dus terug naar de tekentafel en wel snel, want op donderdag staat het bekerduel tegen Leganés al op de agenda.

Foto: www.fcbarcelona.cat 

Opstelling Barça: Ter Stegen; Alba, Umtiti, Piqué, Roberto; Frenkie ('85 Rakitic), Busquets, Arthur ('56 Vidal); Fati ('85 Collado), Griezmann, Messi