Nieuws Juli 2020

12-07

Valladolid - Barça 0-1

FC Barcelona heeft een noodzakelijke uitoverwinning geboekt op bezoek bij Real Valladolid, op zaterdagavond. Barça moest winnen om Real Madrid weer onder druk te zetten in de titelstrijd en won met 0-1. Arturo Vidal was de matchwinner met een vroeg doelpunt, in een verder weinig enerverend duel. Barça staat momenteel één punt achter op Real Madrid met nog twee duels voor de boeg, terwijl de Madrilenen nog een duel in te halen hebben.

Barça was niet in de beste vorm op bezoek bij de nummer 14, maar kwam al snel tot scoren via de Chileense middenvelder Vidal. Hij schoot goed en hard binnen op aangeven van Messi, die daarmee zijn twintigste assist van de competitie wist te noteren. Even later kreeg Griezmann een uitgelezen mogelijkheid de score te verdubbelen, maar hij faalde door oog in oog met de doelman over de bal heen te maaien.

Verder dan enkele kansen kwam Valladolid niet, waarbij Ter Stegen telkens zijn mannetje stond met enkele fraaie reddingen. In de tweede helft werd een overtreding op Piqué binnen de 16 door de scheidsrechters over het hoofd gezien, waardoor Barça geen tweede treffer kon aantekenen en een penalty werd ontnomen. In de blessuretijd schoot ex-Barça-speler Sandro nog op doel, maar Ter Stegen was als uitblinker niet te passeren. Barça speelt de laatste twee competitieduels tegen Osasuna en Alavés en heeft een mirakel nodig om nog tot landskampioen gekroond te worden.

Opstelling Barça: Ter Stegen; Alba, Lenglet ('57 Araujo), Piqué, Semedo; Puig ('57 Rakitic), Busquets ('74 Firpo), Sergi Roberto, Vidal; Griezmann ('46 Suárez), Messi

Foto: www.fcbarcelona.cat