Nieuws Juni 2012

30-06

Villa en Puyol naar EK-finale

Carles Puyol en David Villa maken de EK-finale in Kiev zondag 1 juli toch nog van dichtbij mee. De Spaanse bond heeft hen uitgenodigd op het vliegtuig te stappen en beiden pakten de invitatie aan. Puyol en Villa konden door blessures beiden niet met de nationale ploeg mee naar het toernooi, maar zijn zondag te gast om teamgenoten bij de Spaanse selectie toch de finale te zien spelen.

De Spaanse verdediger en aanvaller wonnen in 2008 en 2010 de EK- en WK-titel met la Furia Roja, maar beide moesten de Europese titelstrijd missen vanwege een blessure. Puyol, goed voor 99 interlands, kreeg begin mei het slechte nieuws te horen dat hij het EK moest laten schieten. Na de stadsderby tegen Espanyol klaagde hij over pijn in de knie en na onderzoek bleek dat de ervaren verdediger een kijkoperatie moest ondergaan.

Villa, de topscorer aller tijden van de Spaanse ploeg, brak in december 2011 op het WK voor clubs zijn scheenbeen en had lang de tijd nodig daarvan te herstellen. De man die op het EK 2008 vier keer scoorde en dat op het WK 2010 opnieuw deed, wist al in april dat hij het definitief niet zou redden.