Nieuws Mei 2010

30-05

Villa scoort voor Spanje

David Villa heeft in zijn eerste interland als Blaugrana direct weten te scoren. Een Spaans elftal met zeer veel Barcelona invloed, wist pas in blessure tijd een beschamend gelijkspel te voorkomen tegen Saudi Arabie.

Maar liefst zes spelers van het huidige Barcelona begonnen aan de aftrap. Naast de al eerder genoemde Villa, begonnen ook Pique, Puyol, Xavi, Iniesta en Busquets in de basiselftal van keuzeheer Del Bosque. Bovendien was er nog een invalbeurt weggelegd voor Pedro, die daarmee zijn debuut maakte voor het Spaanse nationale team. Ondanks deze sterke basisopstelling moest de ploeg toch de eerste tegentreffer incasseren. Deze voorsprong werd weer teniet gedaan door Villa na een voorzet van Iniesta.

Spanje speelde een matige wedstrijd en leek op een  gelijkspel af te strevenen. Het was echter invaller Llorente die de Spanjaarden alsnog de overwinning bracht door in blessuretijd een hoekschop binnen te koppen. En zo werd een gelijkspel voorkomen voor de topfavoriet voor het komende WK.