Nieuws November 2021

19-11

Volgende tegenstander: RCD Espanyol

Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona oftewel RCD Espanyol. Espanyol speelde zijn thuiswedstrijden van 1997 tot 2009 in het Lluis Companys Stadion (oftewel: Olimpico de Montjuic; het Olympisch stadion). Afkomstig uit Cornellà de Llobregat(Barcelona). Een echte derby dus. Thuiswedstrijden van Espanyol worden gespeeld in het nieuwe Estadi Cornellà-El Prat.

Bijnaam: Los Pericos. Capaciteit van het stadion bedraagt 40.500 toeschouwers. Trainer: Vicente Moreno. Zowel Barca als Espanyol hebben 17 punten, Espanyol heeft wel 1 wedstrijd meer gespeeld. Het is dus zaak voor FC Barcelona om deze thuiswedstrijd te winnen!!

Espanyol werd op 20 oktober 1900 opgericht door studenten van de Universiteit van Barcelona. Espanyol was 1 van de oprichters van de Primera División in 1928. De landstitel werd echter nooit behaald. Wel won Espanyol 4 keer de Spaanse beker, de laatste in 2006. Opmerkelijk: ze behaalden 2 keer de finale van de UEFA cup. Beiden verloren na het nemen van strafschoppen. De eerste keer tegen Bayer 04 Leverkusen, de tweede keer tegen Sevilla FC

In het seizoen 2019/2020 degradeerde Espanyol naar de Segunda División A. Na 1 jaar wist Espanyol zich weer terug te knokken naar de Primera División.

Bekende oud-spelers: Dani García, Sergio, Miquel Soler, Juan Fran, Iván de la Pena, Kevin Bobson, Jordy Cruijff, Marvin Zeegelaar. Alfredo di Stéfano, Kubala, Héctor Moreno, Pablo Zabaleta.

Aan Xavi en zijn spelers de taak dit stugge Espanyol over de knie te leggen. Benieuwd met wat voor opstelling Xavi komt. Zelf heeft hij in zijn carrière 6 doelpunten gemaakt tegen Espanyol. Reikhalzend kijken we uit naar de opstelling.

Dani Alvés zal pas in januari zijn opwachting maken. Er wordt veel gesproken over spelers die gaan en komen. 1 ding is zeker: het geld is op. Dus zullen er eerst spelers verkocht moeten worden. Een hele klus voor Xavi, zijn staf en het bestuur. Maar het blijft nog altijd: Visca Barça!!

Foto: fcbarcelona.com