Nieuws Februari 2023

10-02

Volgende tegenstander: Villarreal

Vila-real is een gemeente in de regio Valencia. Ruim 50.000 inwoners. Niet zo heel ver van Barcelona vandaan. De stad is natuurlijk vooral bekend om de voetbalclub Villarreal Club de Fútbol. Deze belangrijkste club speelt in het Estadio de la Cerámica.

Op dit moment bezetten ze de 6e plaats in de Primera División. 20 wedstrijden, 31 punten. Achterstand op Barca: 22 punten. Desondanks blijft het een gevaarlijke tegenstander! De voetbalclub werd opgericht op 10 maart 1923 als Club Deportivo Villarreal. Dit jaar dus het 100-jarig bestaan. Dat zal me een feestje worden!!

Belangrijkste zege uit de historie: in 2021 won het de UEFA Europa League na strafschoppen (winst op Manchester United). Prachtig logo met natuurlijk de clubkleuren, een kroontje en in het groot de letters cVf. Bijnaam: El Submarino Amarillo (de gele duikboot) vanwege de complete gele outfit.

Trainer: Quique Setién (ex-trainer van Barça). Succesvolle trainer en succesvolle club: successen in de UEFA Cup. In 2004/2005 derde in La Liga. Plaatsing voor de derde ronde van de Champions League. Andere succesvolle trainer: Manuel Pellegrini. Jammer genoeg in de halve finales van de Champions League uitgeschakeld door Arsenal.

Villarreal is een stabiele ploeg en kan het elke topclub moeilijk maken. Een aantal spelers van het huidige team: Gaspar, Albiol, Pau Torres, Moreno, Danjuma, Lo Celso, Alberto Moreno en Rubén Pena. Enkele bekende oud-spelers: Albelda, Amor, Capdevilla, Forlán, de Guzman, Kromkamp, Gerard Moreno, Pirés, Riquelme, Tomasson, Zapata.

Sinds 2010 heeft de club een Nederlandse supportersvereniging: Los Piratas Amarillos (de gele piraten). Het is de 5e buitenlandse supportersvereniging van Villarreal CF.

Oppassen voor deze tegenstander dus, zeker in een uitwedstrijd. Barcelona staat op dit moment fier aan kop maar de competitie is nog lang. 8 punten voor op Real. El Clásico wordt gespeeld op 19 maart. Het is zaak om de tussenliggende wedstrijden te winnen!!

En daar gaat ie weer: Visca Barca!!