Nieuws Februari 2014

01-02

Vooruitblik op Barça-Valencia

Zaterdagmiddag op een vroeg tijdstip (16:00u) ontvangt FC Barcelona Valencia in het eigen Camp Nou. Deze topper komt op een moment dat er volop gestreden wordt om de eerste plek in de Spaanse competitie, dat de Copa del Rey de halve finales bereikt heeft en dat de Champions League campagne over slechts twee weken weer van start gaat. Februari is aangebroken en daarmee een heel belangrijke fase in het seizoen.

In Can Barça heerst een uitgelaten sfeer. Gerardo Martino beschikt weer over bijna zijn hele selectie en heeft daarmee de keuze uit vele spelers. Dani Alves, Sergio Busquets en Xavi Hernández zijn allen weer terug na rust gekregen te hebben tijdens de midweekse bekerwedstrijd. Martín Montoya, Carles Puyol, Ibrahim Afellay en Isaac Cuenca ontbreken echter, naast de geblesseerde Oier, Jonathan Dos Santos en Neymar.

Naar alle waarschijnlijkheid treedt er een ander Barça aan dan tegen Levante afgelopen week. Víctor Valdés, Gerard Piqué, Jordi Alba en Leo Messi worden verwacht te starten tegen Valencia.

Voor Valencia is de winterstop een levendige periode geweest, met veel wisselingen en een tiende plek in de Spaanse competitie. Guardado, Canales, Pabón en Postiga hebben Mestalla achter zich gelaten, terwijl nieuwkomers Rubén Vezo, Vargas, Araujo en ex-blaugrana Keita zich aan de selectie hebben toegevoegd. Araujo en Keita zullen echter niet in Camp Nou aantreden.

Juan Antonio Pizzi zal met open armen ontvangen worden in zijn voormalige thuis. De ex-aanvaller van FC Barcelona nam laat in 2013 het roer over in Valencia, maar heeft tot dusver nog niet veel met zijn ploeg gewonnen. Desondanks trad er een indrukwekkende Valencia aan tegen Atlético Madrid in de Copa del Rey, ondanks uiteindelijk eliminatie. Voor een team dat zich langzaam vormt onder haar nieuwe coach zou een overwinning in Camp Nou een enorme boost zijn.