Nieuws Oktober 2014

04-10

Vooruitblik op Rayo-FCB

Na de eerste nederlaag van het seizoen in Parijs tijdens de Champions League is het weer tijd voor de Spaanse competitie. FC Barcelona leidt de tabel met vijf overwinning en een gelijkspel. Zaterdag gaan de blaugranas op bezoek bij Rayo Vallecano, een ploeg vol lef die onder Paco Jémez precies het type voetbal speelt waarmee Barça vaak worstelt. Vorig seizoen kroonde Rayo zich tot het eerste team in vijf jaar dat meer balbezit opeiste dan Barça – en zaterdag zal het opeisen van balbezit waarschijnlijk opnieuw cruciaal zijn.

Een ander belangrijk aandachtspunt is het doel. Barça heeft dit seizoen in de Spaanse competitie nog geen treffer tegen gekregen en Claudio Bravo staat op het punt een nieuw record aller tijden te vestigen. Als hij nog 21 minuten de nul weet te behouden, overtreft hij Pedro María Artola, de keeper die in 1977/78 560 minuten wist vol te houden zonder de bal uit het net te hoeven rapen!

Zoals zo vaak kondigde Luis Enrique zijn gekozen selectie pas op het laatste moment aan. Rafinha en Douglas zijn fit verklaard, al zijn ze beiden nog niet opgeroepen. De enige speler die niet tot de beschikking van de trainer staat, is dus alleen nog Luis Suárez. Enrique heeft er tevens voor gekozen Martín Montoya, Sergi Roberto, Thomas Vermaelen en de onlangs herstelde Jordi Masip thuis te laten.

In de gebruikelijke persconferentie gaf Enrique toe dat hij een bewonderaar is van wat Rayo presteert onder coach Paco Jémez. De in Madrid gehuisveste club bezet momenteel de negende plaats in de ranglijst na twee zeges, twee nederlagen en tevens tweemaal een gelijkspel. Ze hebben tien goals gescoord, en evenveel doelpunten tegen gekregen.
Voor Rayo zal op dit moment de verdediging voor de meeste hoofdbrekens zorgen. In het hart van de defensie is Ze Castro afwezig, en keeper Christian Álvarez is tevens geblesseerd.

De volledige selectie van FC Barcelona: Marc-André Ter Stegen, Claudio Bravo, Gerard Piqué, Ivan Rakitić, Sergio Busquets, Xavi Hernández, Pedro Rodríguez, Andrés Iniesta, Leo Messi, Neymar, Javier Mascherano, Marc Bartra, Jordi Alba, Adriano Correia, Dani Alves, Jérémy Mathieu, Sandro Ramírez en Munir El Haddadi.