Nieuws November 2022

06-11

Vrouwen-clásico kleurt blaugrana; 0-4

FCB Femení heeft in Madrid aangetoond nog altijd superieur te zijn in Spanje. Real Madrid investeerde afgelopen zomer flink in een kwaliteitsinjectie van de vrouwenselectie om een poging te ondernemen de hegemonie van FCB Femení eindelijk te doorbreken. Niets van dit alles was in het Alfredo di Stéfano stadion te merken. Het verschil met de Barça-dames was op alle fronten nog te groot.

Vooraf had Barça-coach Jonatan Giráldez gewaarschuwd dat de clásico voor het eerst een gelijkwaardige strijd kon gaan worden. Hij liet dan ook zijn sterkste formatie het veld betreden. Onder aanvoering van Aitana Bonmatí grepen de blaugranas de witten meteen bij de strot hetgeen binnen enkele minuten meteen tot een voorsprong leidde. Het was Ana Crnogorčević die in de derde minuut knap binnen kopte op een voorzet van Patri Guijarro. Het regende mogelijkheden op meer. Technisch maar vooral fysiek waren de Barça dames voortdurend de meester op het veld. Pas vlak voor rust tikte Patri de 0-2 binnen, vlak na rust gevolgd door een doelpunt van Aitana.

Madrid zocht hartstochtelijk naar een ere treffer, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Tot ontzetting werd de stand ook nog naar 0-4 getild, Rolfö was in de rebound attent genoeg om het verschil in klasse duidelijk te onderstrepen. FCB Femení gaat zonder punten verlies fier aan kop, met minimaal vijf punten voorsprong op Madrid CFF.