Nieuws September 2012

21-09

Wassen beeld Messi in Wembley

Afgelopen woensdag werd er in het Wembley Stadium een wassen beeld van Lionel Messi onthuld, ter gelegenheid van zijn uitzonderlijke prestaties in de 2011 UEFA Champions League finale, toen FC Barcelona met 3-1 te sterk was voor Manchester United, en de 25-jarige Argentijn de ster van het veld was. Dit seizoen zal de Champions League finale opnieuw gespeeld worden in Wembley, vanwege het 150-jarige jubileum van de Football Association (FA).

De vervaardiging van het levensgrote beeld duurde vier maanden en kostte iets minder dan 190.000 euro. Het beeld is de Messi die een doelpunt viert, op kenmerkende wijze, en hij werd dan ook gepositioneerd bij de goal waar hij in de 2010/11 Champions League finale de bal in de touwen schoot.

Vanaf 24 september zal het te zien zijn, naast het beeld van Messi’s rivaal Cristiano Ronaldo, in het Madame Tussauds museum in Londen. Daar wordt het geplaatst in de interactieve “Sports Zone”, waar bezoekers hun scorend vermogen kunnen testen naast ’s werelds beste goalscorers. “Hier in Wembley bieden wij de unieke kans voor fans om in de voetstappen te volgen van hun helden,” zei Adam Burrage, de Wembley Tour Manager. “Daarom zijn we erg blij dat wij de eerste plek mochten zijn voor het Madame Tussauds beeld van een van de grootste helden in het voetbal!”

De vraag blijft nu of men vindt dat het wassen beeld inderdaad op Lionel Messi lijkt, iets dat al hevig ter discussie staat op het Internet, en natuurlijk wat de Argentijnse ster er zelf van vindt!

Klik hier om een grote en volledige foto van Messi's wassenbeeld te zien!