Nieuws Juli 2011

20-07

Xavi: “De motivatie en wens om te winnen zijn nog altijd intact”

Xavi Hernández sprak met Barça TV over de uitdagingen van het nieuwe seizoen. Hij sprak ook over hoe blij hij is met het feit dat Thiago en Fontàs zich officieel bij het eerste team voegen.

Xavi weet dat Barça opnieuw zal spelen in de wetenschap dat er zes trofeeën te behalen zijn in één seizoen, zoals in 2008/09, maar is zich eveneens bewust van hoe lastig dat wat gaat komen is. Xavi: “We hebben het team om meer titels te winnen, maar het zal ons niet gemakkelijk gemaakt worden, net als afgelopen jaar. Maar het lijkt me duidelijk dat we zo enthousiast en gemotiveerd als altijd zijn en dat we zullen strijden zoals we dat altijd gedaan hebben.”

De geprezen middenvelder was ook lovend over Thiago Alcántara en Andreu Fontas. De twee spelers uit het reserveteam kregen onlangs te horen dat ze dit seizoen fulltime voor het eerste team zullen spelen. Xavi: “Hier bij Barça is het reserveteam heel erg belangrijk. Fontas en Thiago hebben beide laten zien dat ze prima in staat zijn te spelen, evenals andere spelers in het B-team die zich voorbereiden op de kans om gepromoveerd te worden. We kennen nu een hele goede generatie en daar moeten we gebruik van maken. Daarbij hebben we ook een coach die het fijn vindt om spelers uit het reserveteam te gebruiken, en dat is iets heel goeds.”