Nieuws December 2009

02-12

Xerez–Barça 0-2

Barça heeft op een niet te spectaculaire manier maar wel eenvoudige manier de overwinning weten te halen op Xerez. Barcelona begon niet goed aan het duel tegen de rode lantaarn van de Liga. Hoewel de blaugranas het merendeel van het balbezit hadden waren ze vooral heel slordig. Hierdoor kwam het in de eerste helft maar tot een enkele kans. Zo kwam Bojan gevaarlijk in balbezit in de 16 maar ging hier slordig mee om en hielp zo de kans om zeep. De aller grootste kans was misschien wel voor Touré. De middenvelder schrok alleen zo van zijn kans dat hij niet goed wist wat te doen. Hierdoor kon de keeper de bal makkelijk van de borst van Touré plukken. Xerez probeerde er in de eerste helft nog uit te komen maar ook zij konden niet overtuigen en profiteerde niet van de fouten aan Barça kant..

Guardiola wilde graag de punten mee naar huis nemen wat te zien was aan het begin van de tweede helft. Messi en Ibrahimovic werden de dug-out uit gestuurd om warm te lopen. Maar nog voor dat beide invielen lukte het Henry eindelijk wel om het net te vinden voor Barcelona. De Fransman wist de bal voortreffelijk in te koppen naar eenvoorzet van Maxwell. Kort daarna werd Messi alsnog ingebracht in plaats van Pedro. En ook Ibrahimovic mocht zich nog gaan bewijzen. Pas na een tijdje nadat beide ingevallen waren gingen de blaugranas beter combineren. Ook had Messi een aantal mooie individuele acties in huis. Voor de laatste 10 minuten werd ook nog Iniesta ingebracht als vervanging van Henry. De grootste kansen van het duel kwamen gek genoeg pas in de blessure tijd. Eerst schoot Messi nog op de paal en even later schoot Iniesta net naast na een voorzet van Ibrahimovic. De allerlaatste actie van de avond werd alsnog een doelpunt voor Barça. Een steekbal van Messi werd door Ibrahimovic over de keeper gelobd. Hierdoor werd een zwak optreden afgesloten met een overwinning. Na een zware week met Inter en Madrid als tegenstanders een uitstekend resultaat.

Valdés, Alves, Márquez, Chygrynskiy, Maxwell, Touré, Xavi, Keita, Pedro (’55 Messi), Henry (’82 Iniesta) en Bojan (’66 Ibrahimovic)

Gerelateerd nieuws