Nieuws November 2012

18-11

Zo snel mogelijk kwalificeren

Voordat Zubizarreta zondagmiddag met de selectie richting Moskou vertrok, sprak hij nog even met de pers over FC Barcelona en de doelstelling op korte termijn in de Champions League: “Ons doel is om ons zo snel mogelijk te kwalificeren voor de volgende ronde. Hiervoor moeten we dinsdag winnen. In Glasgow waren we niet in staat om ons te kwalificeren, maar we hebben goede hoop dat we het in Moskou wel kunnen doen. We zijn ons er van bewust dat het een moeilijke wedstrijd zal worden, omdat er voor Spartak niet veel opties meer over zijn om kwalificatie voor de volgende ronde af te dwingen.” 


Zubizarreta werd ook gevraagd naar de blessure van Marc Bartra en hij legde uit dat “Marc niet zal spelen in Moskou, maar iemand anders zal wel zijn plaats innemen. We hebben Puyol en Piqué weer terug en Mascherano en Song kunnen beide ook spelen op de positie van Bartra. We weten dat het praktisch onmogelijk is om een volledig fit team te hebben in deze fase van het seizoen.” Verder voegde hij er aan toe: “Ik dacht dat Puyol er goed uit zag in de wedstrijd tegen Zaragoza en dat was pas zijn eerste wedstrijd sinds zijn blessure. Ik ben er zeker van dat hij nog verder zal verbeteren naarmate de tijd vordert." 

Over Messi zei Zubizarreta: “Hij speelt niet om individuele records te breken. Wat hij wil is winnen met het team.” Over de wedstrijd van dinsdag zei de directeur voetbal verder nog: “Ik hoop dat het zo warm is als dat het kan zijn in Rusland in de maand november. Maar ik ben er zeker van dat het koud zal zijn.”