Nieuws Augustus 2022

11-08

1e tegenstander: Rayo Vallecano

In de strijd om het kampioenschap in La Liga is elk punt van belang. Gezien het fors aantal nieuwe spelers wordt dit het seizoen waar we onze concurrenten achter ons zullen houden. Om nog maar niet te spreken van de Champions League en de Copa del Rey.

Eerste hindernis is Rayo Vallecano de Madrid. Afkomstig uit de Madrileense wijk Vallecas. Stadion: Campo de Fútbol de Vallecas. Het is een vereniging met zowel een mannenafdeling als een vrouwenafdeling. Oprichtingsdatum: 29 mei 1924. Capaciteit: 15.105 toeschouwers. Daarmee 1 van de kleinste stadions in Spanje.

Trainer: Andoni Iraola. Tenue: wit met een schuine rode band. Het eerste succes werd geboekt in de UEFA-cup (2002). Jammer genoeg in de kwartfinale uitgeschakeld door Deportivo Alavés. Vanaf 2003 braken de zwarte jaren aan.

Degradaties naar Segunda División A en later naar B. Promotie in 2008 naar de Primera División A. Vanaf 2011 komt Rayo opnieuw uit in de Primera División. Het is een jojo. In 2016 degradatie naar de Segunda División A. 2018: terug in de Primera División. (1 seizoen). Na 2 seizoenen weer terug in de Primera División na winst in de play-offs op Girona FC .

Eindklassering afgelopen seizoen: plek 12. Bekende (oud) spelers: Julen Lopetegui, Iván Rosado, Pablo Sanz, Ismael Urzaíz, Dave van den Bergh, Robert Gehring, Yassine Abdellaoui, Patricio Graff, Viktor Onopko, Toni Polster, Hugo Sánchez.

De uitslagen van vorig seizoen tegen Vallecano waren niet al te best. Dat kan beter!!

Veel succes!! Visca Barça!!

Foto: fcbarcelona.com