Nieuws Januari 2022

18-01

Alexia Putellas de beste

De Catalaanse middenveldster neemt de prijs in ontvangst, die door de FIFA wordt uitgereikt aan de beste speelster van het jaar.

Alexia Putellas is nu de beste. Na door de UEFA en France Football tot de beste speelster van het jaar te zijn gekozen, is de nummer 11 van Barça nu ook door de wereldvoetbalbond FIFA gekroond tot 'The Best'.

Alexia ontving de prijs uit handen van Barça-aanvoerder Sergio Busquets tijdens het gala dat op afstand plaatsvond vanuit Zürich, Zwitserland. De middenveldster van Barça verzamelde een gemiddelde score van 52 punten, waarmee Chelsea-speelster Sam Kerr (38 punten) naast de hoofdprijs greep en haar teamgenoot Jennifer Hermoso (33 punten) eindigde op de derde plaats. Het was de eerste keer dat FC Barcelona of een team uit de Spaanse competitie twee speelsters in de top drie had geplaatst voor deze prijs.

'Het is al het werk door de jaren heen. Laten we hopen dat 2022 hetzelfde is'

Na het winnen van de prijs maakte Alexia Putellas van de gelegenheid gebruik om de Club en haar teamgenoten te bedanken voor hun rol in haar overwinning. Voor Alexia is het een prijs voor 'iedereen'.

"Dit betekent dat er dit jaar dezelfde motivatie zal zijn, zo niet meer", voegde ze eraan toe. "Dit is niet het project van maanden of dagen, het is het werk van vele jaren. 2021 was perfect en we hopen dat 2022 hetzelfde zal zijn. Barça heeft een ongelooflijk project opgezet en het werkt hard om dat jarenlang zo te houden."

Lieke Martens, enige eerdere winnaar van 'The Best'

Alexia Putellas is niet de enige huidige Barça-speler die de prijs heeft gewonnen. De Nederlandse spits Lieke Martens nam de prijs in 2017 in ontvangst nadat ze met Nederland het EK won en werd uitgeroepen tot speler van het toernooi. Nadat ze in de zomer van 2017 naar FC Barcelona verhuisde, bleef haar uitstekende vorm behouden en werd ze de eerste Barça Women-speler ooit die 'The Best' werd genoemd.

Sindsdien hebben de Braziliaanse Marta Vieira (2018), de Amerikaanse speler Megan Rapinoe (2019) en de Engelse international Lucy Bronze (2020) allemaal de prijs gewonnen.

Foto: www.fcbarcelona.com