Nieuws Februari 2013

20-02

Allegri maakt verdediging AC Milan bekend

In de persconferentie voorafgaand aan de clash tussen AC Milan en FC Barcelona in de Champions League heeft Massimilliano Allegri zijn verdedigers bekend gesteld. De coach van AC liet weten dat Abate, Zapata, Mexès en Constant de Italiaanse achterhoede zullen opmaken. Daarbij meldde hij dat El Shaarawy goed aan het herstellen is van zijn blessure: “Hij trainde met de groep en hij voelt zich goed. We zullen zien hoe het zich verder ontwikkelde. Riccardo Montolivo zal waarschijnlijk spelen en nu moet ik nog twee middenvelders selecteren.”

“We spelen tegen het beste team ter wereld en we moeten het ze lastig maken. We moeten hun balbezit tot een minimum brengen en wanneer we de bal hebben, moeten we proberen iets voor elkaar te krijgen. Misschien geeft de verdediging van Barça ons iets,” aldus Allegri. De Italiaanse coach weet dat zijn ploeg het tegen een sterke rivaal op zal nemen, maar, zo zegt hij, “ik wil niets horen van dat wij de slachtoffers zouden zijn. Tenzij de regels veranderd zijn, beginnen we gewoon met 0-0.”

Montolivo sprak eveneens: “We willen spelen tegen het sterkste team om te weten hoe goed we nu zijn en spelen.” Volgens de Milan spelers heeft Barça een geweldig middenveld. “We moeten ook goed letten op hun aanvallers, met name Messi,” aldus Montolivo.