Nieuws Mei 2024

16-05

Almería – Barça 0-2

Donderdagavond stond het uitduel tegen Almería op het programma. Het team van Xavi kwam niet in de problemen. Fermín wist twee keer te scoren, waardoor de blaugranas met 2-0 wonnen. Hierdoor blijven de Catalanen op de tweede plaats in de Primera División

Na een aftastend begin van de wedstrijd kwamen de blaugranas binnen het kwartier op voorsprong. Hector Fort bereikte met een fantastische voorzet Fermín Lopez, die de bal knap binnen wist te koppen. Zonder grote kansen, behield Barça het overwicht in het duel. Voor rust werd er ook niet meer gescoord. De ruststand bleef 1-0

In de tweede helft is het overwicht van de blaugranas niet in gevaar gekomen. De ploeg van Xavi voetbalde rustig door, terwijl Almería geen vuist kon maken. Halverwege de tweede helft werd de voorsprong na een inzet van wederom Fermín verdubbeld. De thuisclub kon in het gehele duel geen vuist maken, dus ook in de slotfase werd Almería niet gevaarlijk. Het bleef bij 0-2.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Hector Fort (73’ João Cancelo), Martínez, Cubarsi, Koundé, Fermín López, Sergi Roberto (69’ Christensen), Pedri (83’ Romeu), Ferran Torres (73’ Roque), Lewandowski (69’ João Felix), Lamine Yamal