Nieuws Oktober 2012

25-10

Als Iniesta scoort pakt Barça punten

Een opmerkelijke statistiek van de Europees voetballer van het jaar; Andrés Iniesta. FC Barcelona verloor nog nooit een duel waarin de middenvelder een doelpunt scoorde. El Blanquito scoorde in totaal 42 keer voor het eerste elftal van Barça. Van die wedstrijden wonnen de blaugranas 37 duels en eindigden de overige 5 met een gelijke stand op het scorebord.

De eerste treffer maakte Iniesta in de knock-out fase van de Copa del Rey in het seizoen 2003/2004 tegen Levante. Ondanks dat Don Andrés geen aanvaller is, scoort hij sindsdien altijd op waardevolle momenten, zoals zijn meest recente: de gelijkmaker op slag van rust tegen Celtic voor de Champions League. Het was zijn eerste goal van het seizoen. Wederom een wonderschone, na mooi werk van Messi, Xavi en hemzelf.

Het meeste bekende doelpunt van Iniesta leverde Barça een plek in de finale van de Champions League van 2009 op. Op Stamford Bridge schoot Iniesta op prachtige wijze in de 93e minuut de 1-1 binnen tegen Chelsea.

In het huidige seizoen heeft Iniesta dus deze week voor de eerste keer het net weten te vinden. Hieronder het overzicht van alle treffers van Iniesta voor Barça: