Nieuws Januari 2014

11-01

Atlético Madrid - Barça 0 - 0

Zaterdagavond heeft FC Barcelona 0-0 gelijkgespeeld tegen mede koploper Atlético Madrid. Beide ploegen blijven met 50 punten bovenaan de Primera División staan.

Beide ploegen begonnen aanvallend aan het duel, waardoor er over en weer kansen kwamen. Zo was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Arda gaf de voorzet, die door de Blaugrana’s maar net werd weggewerkt. Het team van Tata Martino kreeg door Pedro en Alexis nog enig mogelijkheden de score te openen. De Spaanse aanvaller kopte een voorzet van Iniesta over. Even later stond de Chileense spits van Barça buitenspel. Grote kansen kwamen er niet meer uit voor rust.

Na rust kwam Lionel Messi in het veld voor Andrés Iniesta. De Spaanse middenvelder bleef uit voorzorg in de kleedkamer achter vanwege een blessure die hij opliep na een ongelukkige botsing in de eerste helft. Ook in de tweede helft was het een aantrekkelijk duel om te zien. In het team van Diego Simeone waren Diego Costa en Arda Turan de gevaarlijkste spelers, maar Víctor Valdés wist een aantal keer redding te brengen. Bij Barça wisten Messi en Neymar Atlético keeper Courtois het lastig te maken, maar zonder succes. Hierdoor werd het een doelpuntloos gelijkspel.

De opstelling van FC Barcelona: Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Xavi, Busquets, Iniesta (46’Messi), Pedro (82’ Sergi Roberto), Fàbregas en Alexis (67’ Neymar).

Bekijk HIER de samenvatting van de wedstrijd.