Nieuws April 2014

09-04

Atlético Madrid - Barça 1-0

Een doelpunt van Koke in de 5e minuut is Barça niet meer te boven gekomen. In een kolkend Vicente Calderón verloor FC Barcelona het returnduel en wist zo helaas geen ticket te bemachtigen voor de halve finales van de Champions League. Een week eerder eindigde de eerste kwartfinale in Camp Nou namelijk in een 1-1 gelijkspel. FC Barcelona ontbreekt zodoende voor het eerst sinds 2007 bij de laatste vier van het kampioenenbal.

Het team van coach Tata Martino leek na de aftrap verrast door de intensiteit van de Madrilenen. In de 5e minuut schoot Adrián op het aluminium. De rebound kwam vervolgens in het bezit van David Villa, die de bal weer in het strafschopgebied bracht. Adríán raakte de bal met zijn hoofd en Koke passeerde José Manuel Pinto. Barça werd geheel overlopen door los Colchoneros en na de voorsprong besloot Atlético zich rond het eigen zestienmetergebied te verschansen en te gokken op de counter. Alleen een kopbal van Lionel Messi was een noemenswaardig moment in de eerste helft. Barça had zelfs groot geluk dat de achterstand niet veel groter werd, want David Villa schoot tegen de paal en even later stond het aluminium opnieuw een goal van el Guaje in de weg.

De Catalanen startte de tweede helft met meer druk op de defensie van Atlético. De gelijkmaker hing in de lucht bij acties van Xavi en Neymar. Thibaut Courtois werd echter niet verschalkt door een slordig en onnauwkeurig Barça. In de laatste fase van de wedstrijd kon het nog alle kanten op. Een kopbal van Neymar, na voorbereidend werk van Alexis, was de beste kans op de broodnodige gelijkmaker. Helaas viel die niet waardoor na drie minuten blessuretijd het Vicente Calderón explodeerde van vreugde en de Catalanen treurig afdropen naar de kleedkamer.

Opstelling FC Barcelona: Pinto, Alves, Bartra, Mascherano, Alba, Xavi, Busquets, Fàbregas (60' Alexis), Neymar, Messi en Iniesta (72' Pedro)