Nieuws April 2015

08-04

Barça-Almería 4-0

Na de ondermaatse overwinning op Celta de Vigo (0-1) in het weekend moest FC Barcelona midweeks in eigen Camp Nou aan de bak. Almería kwam op bezoek, met Sergi Barjuan, oud-speler en jeugdtrainer van Barça, als nieuwe trainer.

De instelling van Barça oogde beter dan tegen Celta de Vigo met veel snelle druk en het gemakkelijk vinden van elkaar. Er konden een paar kansjes aangetekend worden voor onder anderen Luis Suárez en Lionel Messi, die beiden konden koppen, maar geen doelpunt zagen vallen. De eerste grote kans was echter voor Almería, toen Thievy ploeggenoot Wellington Silva vond en deze vrij kon uithalen. Zijn schot werd echter gekraakt. Pedro zag zijn schot nog voorlangs vliegen.
Hierna zakte het tempo drastisch in elkaar en leek deze midweekse wedstrijd een herhaling van zondagavond te worden. De tijd tikte voort, Almería loerde op de counter, terwijl Barça de bal rondspeelde en zocht naar een gaatje.
Uit het niets was daar na ruim een half uur spelen een juweeltje van een doelpunt van de gouden voet van Leo Messi. De Argentijn speelde zichzelf vrij en krulde de bal in de verre hoek buiten het bereik van keeper Julián: 1-0. Vlak erna konden de bezoekers aanleggen, maar Claudio Bravo redde de stuiterende inzet prima. De eerste helft eindigde met de 1-0 voorsprong voor de blaugranas.

Na de rust kwam Barça vlotter uit de startblokken. De thuisploeg voerde het tempo op en zocht gretiger naar een tweede doelpunt. Die viel al snel, want plots was daar Luis Suárez die de score verdubbelde met eveneens een heerlijke treffer.
Met deze voorsprong koos Luis Enrique ervoor een aantal wissels door te voeren. Barça bleef balbezit claimen en Almería had er weinig tegenin te brengen. Ook achterin wankelde het steeds meer bij de ploeg uit Andalusië onder de constante druk. De ingevallen Martín Montoya vond Pedro met een scherpe pass, maar de Spanjaard schoof de bal recht in de handen van Julián.
Vlak erna mocht Marc Bartra de nummer drie van de avond aantekenen: hij kopte een corner van Xavi Hernández heerlijk hard en met een stuit in. Met nog tien minuten op de klok leek Messi er zelfs vier van te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens een overtreding van de Argentijn. Het leek erop dat de score toch zou vermeerderen; een vrije trap van Messi werd door Thievy bijna voorbij zijn eigen keeper gekopt. Niet veel later werd Messi gevloerd op de rand zestienmetergebied en zijn prachtige vrije trap werd nét door Julián uit de kruising gehouden.

Er viel alsnog een doelpunt, en wel aan de andere kant! Thomas scoorde met een schitterende omhaal, maar de scheidsrechter keurde ook dit doelpunt af. Almería bleef met lege handen achter. Toen een paar minuten later Suárez op aangeven van Pedro zijn tweede doelpunt van de avond scoorde, was de 4-0 zege compleet en heeft Barça uitstekende zaken gedaan door geen punten te laten liggen.

Opstelling FC Barcelona: Bravo, Dani Alves (64’ Montoya), Bartra, Mascherano, Adriano, Rakitić (67’ Rafinha), Sergi Roberto, Xavi, Messi, Luis Suárez en Pedro.

Opstelling Almería: Julián, Casado, Trujillo, Ximo, A. Marín, Corona, Thomas, Wellington Silva (56’ Soriano), Édgar (72’ Jonathan), Espinosa (79’ Mane) en Thievy.